Dana, 12. 05. 2021. u tvrtki Urbanizam d.o.o. za komunalne djelatnosti, potpisan je ugovor o izradi i isporuci komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpada.

Ugovor je vrijedan 1.683.062,50 kuna a potpisao ga je direktor Urbanizma d.o.o. Bojan Pavošević s predstavnikom tvrtke Tehnix d.o.o. iz Donjeg Kraljevca. Komunalno vozilo će biti isporučeno u roku od 60 dana.

Potpisivanju ugovora osim suradnika potpisnika, nazočili su gradonačelnik Valpova Matko Šutalo i Iva Hlavač, savjetnica za EU fondove u Valpovačkom poduzetničkom centru.

Nabava komunalnog vozila omogućena je kroz natječaj „Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada“, objavljenog od strane Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i Kohezija 2014. – 2020., pri čemu je kontrolno tijelo Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Projekt je pripremio Valpovački poduzetnički centar d.o.o. u suradnji sa Urbanizmom d.o.o. i Gradom Valpovom, uz stopu sufinanciranja od 85%.

Željko Horvat, predstavnik isporučitelja, predstavio je komunalno vozilo za odvojeno prikupljanje otpadnog papira, kartona, biootpada, metala, plastike, tekstila, stakla i krupnog komunalnog otpada te izrazio zadovoljstvo suradnjom, a predstavio je i cjelokupan asortiman tvrtke Tehnix specijaliziran za opremanje komunalnih poduzeća s nadom da će postojeću suradnju s Urbanizmom d.o.o.  i Gradom Valpovom nastaviti u novim projektima.

Fotografija je informativnog karaktera

 

www.strukturnifondovi.hr

https://opzo-opkk.hr/

Categories: Novost

Skip to content